Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Külföld

Román miniszterelnök: a migráció kezelése Európa legfontosabb feladata

2019. január 17. 12:42
Román miniszterelnök: a migráció kezelése Európa legfontosabb feladata

Mivel az európaiak legfőbb aggodalmát a migráció okozza, Európa egyik legfontosabb feladatának kell lennie, hogy hatékonyan kezelje a probléma gyökerét és a migránsok beáramlását az Európai Unióba - hangsúlyozta Viorica Dancila románkormányfő Brüsszelben.

Az uniós intézményrendszerhez tartozó Európai Gazdasági és Szociális Bizottság ülésén Dancila az EU soros román elnökségének prioritásairól folytatott vitán kijelentette, meg kell erősíteni Európát a migrációs beáramlás okozta kihívások kezelése érdekében, amelyhez az uniós határok védelmének fokozására van szükség. Európának a migráció globális feladatainak megoldására törekvő munka élére kell állnia hatékony kül- és biztonságpolitika kialakítása által - húzta alá a román miniszterelnök.

 

Román miniszterelnök: a migráció kezelése Európa legfontosabb feladata

"Európának a biztonság, a közös értékek és a fenntartható fejlődés közösségének kell lennie. Ezen dolgozik az EU soros román elnöksége"

 

Dancila kiemelte, hogy a közelgő európai parlamenti választások kampányideje alatt és az után is közösen kell fellépni mindenfajta diszkriminatív tendencia ellen, beértve az antiszemitizmus megjelenését, a gyűlöletbeszédet vagy a populista hangok erősödését. Ezek ugyanis aláássák a demokratikus Európai Unió törekvéseinek sikerét - mondta. A román miniszterelnök emellett a társadalomhoz és a problémákhoz "nagyon közel folytatott", intenzív európai szintű viták fontosságát hangsúlyozta. "Európának a biztonság, a közös értékek és a fenntartható fejlődés közösségének kell lennie. Ezen dolgozik az EU soros román elnöksége" - fogalmazott.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu