Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.05. - vasárnap, Ágota napja van.

Külföld

Rohamosan terjed az 5G, egyre közelebb a 6G

2021. december 27. 18:15
Rohamosan terjed az 5G, egyre közelebb a 6G

A szakemberek szerint a következő években rohamos terjedésnek indulnak a legmodernebb technológiák.

A fizikai és a digitális világ közötti határok teljes mértékben lebonthatók lesznek az olyan technológiákkal, mint a 6G. Az Ericsson vállalat szerint az évtized végéig teljesen megváltozik az életünk a legfejlettebb technológiáknak köszönhetően. A 6G-vel például olyan digitális szolgáltatások lesznek elérhetőek, amelyek korábban sosem.

 

Ezek a megoldások olyan minőségi szórakoztatást kínálnak majd az emberiségnek, amelyek képesek mind az öt érzékszervvel összhangba lépni. Már az ízlést, a szaglást, valamint a tapintást is bevonhatják a digitális szolgáltatások.

 

2030 körül jöhet a 6G

 

Az svéd Ericsson egy közleményben tudatta, hogy a világjárvány erősen ráébresztette a világot, hogy a fejlett digitális infrastruktúra megléte nem csak a szórakozás, hanem társadalmi és gazdasági szempontból is kiemelt fontosságú. Az 5G óriási előnyökkel jár a cég szerint, mivel megteremtette az alapot, hogy a valós és digitális tér összekapcsolható legyen.

 

Várhatóan 2022 végére már 600-700 millió 5G előfizetés lesz a világon, 2027-re pedig 4,5 milliárd. A mesterséges intelligenciához kapcsolható megoldások azonban még komplexebb és gyorsabb technológiákat fognak igényelni, ezt a növekvő igényt pedig a 6G fogja tökéletesen kielégíteni, várhatóan 2030-tól. A 6G az 5G továbbfejlesztett és gyorsabb változataként érkezhet.

 

Forrás: Híradó
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu