Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.11. - kedd, Zsuzsanna napja van.

Külföld

"Rögtönzött" találkozó Trump és Putyin között

2018. december 02. 11:20

Mégis sor került egy rövid, "rögtönzött" találkozóra Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök között a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcsértekezletének helyszínén.

Korábban az amerikai elnök megerősítette, hogy találkozni kíván a csúcsértekezlet "margóján" orosz hivatali kollégájával, majd lemondta a találkozót. A hírügynökségek azonban jelentették, hogy mégis beszélt egymással röviden a két nagyhatalom vezetője, de csak annyi történt, hogy a családi fotózás előtti váltottak egymással egy-két szót. 

"Rögtönzött" találkozó Trump és Putyin között

Mégis beszélt egymással röviden a két nagyhatalom vezetője

 

A két ország kormányzatának tisztségviselői ugyanakkor kapcsolatba léptek egymással. Jurij Usakov, az orosz elnök külügyi tanácsadója elmondta: találkozott John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval, és megállapodtak abban, hogy Oroszország és az Egyesült Államok kész a továbbiakban is tartani a kapcsolatot. A TASZSZ orosz hírügynökségnek Vlagyimir Putyin később elmondta, hogy rövid találkozójukon tömören kifejezték álláspontjukat a kercsi incidensről a Fekete-tengeren. Közölte: álláspontjaik nem egyeznek, mindenesetre ismertette Trumppal az orosz szempontot. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu