Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Külföld

Robottaxi szolgáltatásra kapott engedélyt a Baidu

2022. August 25. 18:50
Robottaxi szolgáltatásra kapott engedélyt a Baidu

Újabb komoly mérföldkövet ért el az önvezető autók piaca Ázsiában, ahol egy internetes cég lehet a piacvezető.

Mérföldkövet jelentő hírt jelentett be Kínában a Baidu. Az internetes vállalat már évek óta fejleszt önvezető járműveket és önvezető taxikat, azaz robottaxikat. A Baidu a Nasdaq technológiai tőzsdén is jegyezve van és engedélyt kaptak arra Kínában, hogy elindítsák a legelső robottaxi szolgáltatást.

 

A mesterséges intelligencia piacán is óriásnak számító nagyvállalat elsőkörben két kínai városban indítaná be a vezető nélküli taxi szolgáltatását. Az egyik város feltételezhetően az a Vuhan lesz, amely a koronavírus epicentrumának nevezhető, míg a másik Csongking lesz.

 

Az önvezető taxit egy applikáción keresztül lehet megrendelni

 

A Baidu az Apollo Go nevet adta a taxinak, amelyet valóban vezető, sőt biztonsági sofőr nélkül tudnak igénybe venni a városban utazók, tehát teljesen maguk lesznek a kocsiban a szolgáltatást használó személyek.

 

A szolgáltatás indításához szükséges üzemeltetési engedélyt a még nagyobb nemzetközi nagyvállalatok előtt szerezte meg a Baidu. A cég elárulta, hogy jelenleg nem ők a legfejlettebbek a technológia terén, de ők képesek a leggyorsabban tesztelni és terjeszkedni.

 

A szolgáltatás az első időszakban reggel 9 órától - délután 5 óráig vehető igénybe a 2 városban, 5-5 önvezető taxival.

 

Forrás: Infostart
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu