Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Külföld

Robotizációs fejlesztést indít a Hyundai

2022. August 18. 23:05
Robotizációs fejlesztést indít a Hyundai

Jövő technológiákkal foglalkozó vállalatokkal erősít a Hyundai a robotika miatt.

A Hyundai a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a robotikára, ezért új partnerekkel kötött együttműködést. A legnagyobb ilyen partnerük a Boston Dynamics. A két vállalat augusztus elején közösen elindította az úgynevezett Boston Dynamics AI Institute szervezetet.

 

A közös szervezet fő célja az lesz, hogy komoly előrelépéseket érjenek el a robotikához és a mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztésekben. A két partner a cél érdekében első körben 400 millió dollárt fektet a szervezetbe, amely jelentős alapot biztosít a kutatásoknak.

 

A Hyundai is megjelent a robotizációs piacon

 

A Boston Dynamics AI Institute szervezet szinte az összes jövő technológiai fejlesztést össze szeretné tömöríteni egy helyre: a robotikát, az ehhez kapcsolódó szoftverek tesztelését, a gépi tanulást, a mesterséges intelligenciát, a hardvertervezést és a mérnöki tudományokat is.

 

A Hyundai korábban már indított közös beruházást a Boston Dynamics vállalatával. A korábbi együttműködés alkalmával egy olyan robotkutyát fejlesztettek ki, amely a gyárak biztonságát képes garantálni és felügyelni. A szolgálati robotkutya olyan fejlett, hogy nem csak járni, de táncolni is tud és képes színesben látni.

 

Forrás: Motor1
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu