Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Külföld

Rengeteg robotot vetettek be a téli olimpián

2022. February 20. 22:16
Rengeteg robotot vetettek be a téli olimpián

A 2022-es pekingi téli olimpián számos robot fajtát alkalmazott Kína. A robotokat a torna elejétől a végéig használták.

Az idei pekingi téli olimpiai játékokon rengeteg robotot vetett be Kína. A robotok nem csak a vendéglátásban oldották meg a felmerülő problémákat, de a vírus ellen is hatásosak voltak, hiszen így jóval kevesebb volt az emberi kontaktus, a látványosság pedig több.

 

Kína egyik fő célja egyértelműen az volt, hogy minimálizálják a koronavírus terjedését a robotok használatával. Volt több olyan helyszín a játékokon és az olimpiai faluban, ahol csak és kizárólag robotok készítették el, majd szolgálták fel a reggelit, vacsorát, vagy ebédet.

 

Jelentősen csökkentették a robotok a személyes érintkezések számát

 

A szervezők nagyon odafigyeltek arra, hogy betartsák a szigorú járványügyi szabályokat és ez volt az egyik fő ok, hogy néhány munkafolyamatot nem emberekre, hanem robotokra bíztak. Ezzel nagyfokú biztonságot teremtettek meg ott, ahol az kivitelezhető volt.

 

A hotelekben is számos alkalommal oldották meg a takarítást, valamint a szobaszervízt a robotokkal. A robotok az étkezőben például a mennyezetről ereszkedtek le és úgy adták át az ételt a sportolóknak.

 

A robotok használatát sikernek könyvelték el az eseményen, hiszen a több 10 ezres versenyeken 500 fő alatt tartották a fertőzöttek számát.

 

Forrás: EuroNews
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu