Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

Rég nem látott kereslet van a számítógépek iránt

2021. January 13. 10:56
Rég nem látott kereslet van a számítógépek iránt

2020-ban kiemelkedően megugrottak a számítógépek eladási adatai a világon - derül ki az amerikai International Data Corporation informatikai és távközlési piackutató cég információiból. A legvalószínűbb magyarázat a járvány miatti home office népszerűsége. 

Az adatok szerint tíz éve nem volt ilyen határozott a kereslet a PC-k iránt. Az IDC adatai szerint 13, 1%-kal nőtt az értékesítésük az egész világon. Összesen több mint 302 millió darabot adtak el, előrejelzéseik alapján ez a szám még nőni fog.  

 

A legkeresettebb gép a Lenovo volt, a piaci részesedése 25,2%, a dobogó második fokára léphet a HP, ezt a Dell és az Apple követi. Az ötödik legnépszerűbb gép Az Acer volt.  

 

Valószínűleg az otthoni munkavégzés az ok

 

Egy másik piackutató, a Gartner számadatai mást mutatnak, noha ezek alapján ugyanúgy 10 éve nem volt ilyen nagy a bővülés. A számadatok annak függvényében térhetnek el, hogy melyik cég mit ért számítógép alatt, ennek ugyanis változó lehet a kritériumrendszere. A szingapúri Canapys piackutató vállalat szerint 11%-os volt a növekedés és 297 millió számítógépet adtak el világszerte. Ez az adat hasonló a Data Corporation-éhoz. 

 

Mindhárom vállalat adatai alapján a tavalyi utolsó negyedévben történt a legtöbb eladás. Az IDC szerint 91,6 millióra nőttek az eladások, a Gartner adatai szerint a 79,4 millióra, a Canalys pedig 90,3 millió egységre pozicionálja ezt a számot.  

 

M. A. 

Forrás:mti

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu