Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Külföld

Párizs az innováció európai fővárosa 2017-ben

2017. November 08. 15:23
Párizs az innováció európai fővárosa 2017-ben

Az Európai Unió az év leginnovatívabb városának járó 1 millió eurós díját a franci főváros nyerte meg. Az unió az európai tudományos és innovációs fejlődést segítő Horizont 2020 keretprogramjában az elismeréssel a francia főváros fenntartható innovációs stratégiát díjazta.

Carlos Moedas, a kutatásért, innovációért és tudományért felelős biztos elmondta, a városok fejlettségét nem a méretük és a lakosságszámuk határozza meg, hanem például az állampolgárok számára biztosított lehetőségek. Egyes városok nem félnek kísérletezni, nem félnek bevonni polgáraikat a fejlesztésekbe és az új technológiával megvalósult eredmények kipróbálásába - közölte. Az elmúlt évtized alatt Párizsban több mint 100 ezer négyzetméternyi inkubátorház épült, és most a világ legnagyobb start-up kampuszát hozza létre.

 

Párizs az innováció európai fővárosa 2017-ben

A Horizont 2020 keretprogramban az elismeréssel a francia főváros fenntartható innovációs stratégiát díjazta az unió

 

A bizottság tájékoztatása szerint másodikként az izraeli Tel-Avivot, harmadik helyen az észt fővárost, Tallinnt díjazták. Mindkét város 100-100 ezer eurós jutalomban részesült. Az innováció európai fővárosa címre minden legalább 100 ezer lakossal rendelkező város pályázhat. A pályázó városokat az aktuális társadalmi kihívásokra adott innovatív megoldások alapján ítélik meg. A városoknak be kell mutatniuk, hogyan valósították meg az tervezett innovatív koncepcióikat, valamint azt, hogy milyen módon vonták be terveik elfogadásába és megvalósításába a polgárokat, illetve hogy az innovatív projektek végrehajtása hogyan erősíti a helyi ökoszisztémát.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu