Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Külföld

Palesztinokat mozgósít

2003. január 03. 07:43
Palesztinokat mozgósít
Az al-Kaida egyik vezetője a Közel-Keletre utazott, hogy a palesztin területeken csapásmérő csoportokat hozzon létre.
Az illető, aki az al-Kaida ranglétráján a hatodik helyet foglalja el, egy Pakisztán közeli afganisztáni rejtekhelyről indult Ammánba, Damaszkuszba és Bejrútba. Feladata, hogy mozgósítsa a palesztinokat és építse ki a majdan izraeli célpontok elleni bevetésre kiszemeltek fegyveres kiképzéséhez szükséges kapcsolatrendszert.

Oszama bin Laden szervezete úgy módosította fő csapásainak az irányát, hogy azok elsősorban Izraelt, illetve a világon lévő zsidó érdekeltségeket vegyék célba.

Az al-Kaida várhatóan az idén is öngyilkos merényletek sorozatát hajtja végre, de műveleti hatékonyságának gyengülése miatt kénytelen erőit átcsoportosítani.

Egyes vélemények szerint, ha az Egyesült Államok továbbra is az al-Kaida kiemelt célpontja marad, akkor a muzulmán szélsőségeseknek csak arra lesz erejük, hogy Washington szövetségeseire támadjanak.

A merénylők azonban már nem számíthatnak az eddigi háttértámogatásra, így maguknak kell beszerezniük azokat az alapanyagokat a gyógyszertárakból, a drogériákból és a híradástechnikai üzletekből, amelyek felhasználásával robbanószerkezeteket gyártanak.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu