Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.05. - szombat, Vilma napja van.

Külföld

Pakisztán válaszol

2003. január 09. 16:46
Pakisztán válaszol
Pakisztán jól ismeri India atomhatalmi törekvéseit, és emiatt nem érte váratlanul az a rakétakísérlet, amelyet szomszédja ma hajtott végre.
Arra a kérdésre, hogy Pakisztán készül-e saját rakétakísérlettel válaszolni az indiai próbaindításra, Aziz Ahmed Hán külügyi szóvivő csak annyit mondott, hogy országa saját fejlesztéseinek szükségletei szerint hajt végre kísérleteket.

Az ország tájékoztatási minisztere szerint Iszlámábád "felette áll" India "háborút szító gondolkodásmódjának", mindazonáltal "nem hanyagolja el védelmi szükségleteit".

Ez utóbbit alátámasztja az iszlámábádi kormány egyik szóvivőjének mai bejelentése is, miszerint a pakisztáni hadsereg szert tett az első olyan rakétára, amely képes nukleáris robbanófejet hordozni.

A Gúrinak elnevezett közepes hatótávolságú rakétát szerdán állítólag ünnepélyes keretek között mutatták be Pervez Musarraf elnöknek, a hadsereg főparancsnokának. Az ünnepségen Musarraf meggyőződését fejezte ki, hogy az új fegyver rendszerbe állítása elrettentő hatású lesz.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu