Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Külföld

Öt fő irány

2002. december 20. 19:44
Öt fő irány
Görögország 2003 első felében az Európai Unió soros elnökeként, öt fő irányra készül összpontosítani a közös tevékenységet.
Jeórjiosz Papandreu görög külügyminiszter nemrég ismertette a görög elnökség programját, amelynek fő irányai: a Koppenhágában elhatározott bővítés valóra váltása, az EU versenyképességének fokozásáról a lisszaboni csúcson kidolgozott program lendületes folytatása, a bevándorlási kérdések átfogó kezelése, az EU jövőjének kérdései, végül az EU kapcsolatainak alakítása a külvilággal.

Görögország ünnepélyes körülmények között az Akropoliszon akarja megrendezni a tíz tagjelölt országgal a csatlakozási szerződés aláírását tavasszal. Ezt követően a tíz ország parlamenti képviselői megfigyelőként megjelennek az Európai Parlamentben, és folytatódnak a tárgyalások Bulgáriával és Romániával is.

Az öt irány közül kiemelendő a bevándorlás, ugyanis, ha az EU államai nem tudják mielőbb szabályozott keretek közé szorítani a bevándorlást, és folytatódik az ellenőrizetlen illegális beözönlés, az még a demokráciát is alááshatja Európában.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu