Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.05. - szombat, Vilma napja van.

Belföldi hírek

Országszerte emlékeztek az Egyesült Államokat ért terrortámadások tizedik évfordulóján

2011. szeptember 11. 20:42
Országszerte emlékeztek az Egyesült Államokat ért terrortámadások tizedik évfordulóján
Orbán Viktor kormányfő Barack Obama elnöknek írt levelében fejezte ki együttérzését az áldozatok családjainak és az amerikai népnek. Schmitt Pál ünnepi beszédében az együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Több párt közleményben emlékezett meg az Egyesült Államokat 2001. szeptember 11-én ért terrortámadások tizedik évfordulójáról.
A terrortámadások tízedik évfordulóján a miniszterelnök szóvivőjének az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Orbán Viktor a levélben világossá tette: a nemzetközi közösség a demokratikus értékek védelme érdekében továbbra is számíthat Magyarországra a terrorizmus és a szélsőségek elleni küzdelemben. A magyar kormányfő együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak és az amerikai népnek, egyúttal tájékoztatta Barack Obamát az évforduló alkalmából rendezett magyarországi eseményekről - olvasható a közleményben.

A magyar kormányfő együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak és az amerikai népnek

Orbán Viktor fotó:fidesz.hu

Szintén az évforduló napján, az áldozatok emlékére rendezett koncerten Schmitt Pál köztársasági elnök mondott beszédet. Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban azt mondta: Az együttműködés a leghatásosabb fegyver a demokratikus értékek védelme érdekében.

Schmitt: Az együttműködés a leghatásosabb fegyver a demokratikus értékek védelme érdekében.

Schmitt Pál köztársasági elnök fotó:MTI

Az államfő szavai szerint a terrorizmus okozta fájdalmakra csak akkor kapunk valódi békét, ha tudunk bölcsen, józanul, elővigyázatosan, mégis félelem nélkül élni, s ha megismerjük az okokat. - áll az MTI által kiadott közleményben.
Országszerte a tűzoltók 14.46-kor (közép-európai idő szerint 2001. szeptember 11-én ebben a percben csapódott be az első eltérített repülőgép a Világkereskedelmi Központ egyik tornyába) emlékeztek meg a terrortámadás áldozatairól, köztük a New Yorki-i tűzoltó bajtársaikról.

A tűzoltók egyperces néma tiszteletadással emlékeztek meg az elhunytakról

Országszerte a tűzoltók 14.46-kor emlékeztek meg a terrortámadás áldozatairól, köztük a New Yorki-i tűzoltó bajtársaikról. fotó:Kallos Bea

Az ország hivatásos, köztestületi, létesítményi tűzoltóságainak szolgálatban lévő tagjai védőruhában, a szertárak kapuiba kiálló tűzoltógépjárművek előtt, azok kék lámpáinak fényjelzését használva egyperces néma tiszteletadással emlékeztek meg az elhunytakról - olvasható az MTI által kiadott közleményben. (T.A)
forrás: MTI
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu