Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca teremt munkahelyeket Magyarországon

2013. December 27. 11:41
Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca teremt munkahelyeket Magyarországon
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos jelentette be, hogy hazánkban hozza létre fuvarozási vállalatát az orosz Magnit.


Magyarországon hozza létre fuvarozási vállalatát a legnagyobb orosz kiskereskedelmi lánc


Mint kiderült, a cég egy 1000 kamionból álló flottát és az azt kiszolgáló infrastruktúrát hoz létre Kelet-Magyarországon, körülbelül 1500 új munkahelyet teremtve. Hacsatur Pombuhcsan, a Magnit Nyrt. igazgatósági tanácsának elnöke kiemelte: logisztikai stratégiai partnernek tekintik Magyarországot. A Magnit magyarországi beruházása óriási lehetőség  a magyarországi termelők és élelmiszeripari vállalatok számára – emelte ki Szijjártó Péter.

Hacsatur Pombuhcsan és Bödőcs Róbert, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) befektetésösztönzési és üzletfejlesztési elnökhelyettese egyetértési nyilatkozatot írtak alá a Magnit és a HITA közötti stratégiai együttműködésről.

 

Hacsatur Pombuhcsan és Bödőcs Róbert, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) befektetésösztönzési és üzletfejlesztési elnökhelyettese egyetértési nyilatkozatot írtak alá a Magnit és a HITA közötti stratégiai együttműködésrőlAnnak érdekében, hogy a Magnit és Magyarország is a lehető legtöbbet profitálhassa az együttműködésből, a HITA és az orosz cég egyetértési nyilatkozatot ír alá stratégiai együttműködésről.  Hacsatur Pombuhcsan és Bödőcs Róbert, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) befektetésösztönzési és üzletfejlesztési elnökhelyettese látta el kézjegyével a nyilatkozatot. Szijjártó Péter szerint a megállapodás a keleti nyitás stratégia újabb sikerpontja.


Fotó: Botár Gergely

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu