Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Oroszország és Magyarország gazdasági együttműködésének javításáról is tárgyalt Szijjártó Péter

2013. September 27. 17:01
Oroszország és Magyarország gazdasági együttműködésének javításáról is tárgyalt Szijjártó Péter
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára többek között Anatolij Janovszkij miniszterhelyettessel tárgyalt Moszkvában a két ország kapcsolatát érintő fontos kérdésekről.

A magyar-orosz gazdasági együttműködés két legfontosabb területéről, energiaügyi és mezőgazdasági kérdésekről folytatott eszmecserét Szijjártó Péter Oroszországban. A megbeszélésen szóba kerültek a Mol oroszországi kutatási munkálatai, amelyek egyértelműen hozzájárulnak a két ország gazdasági együttműködésének javításához. Szijjártó Péter  kérte a miniszterhelyettes közbenjárását az MVM Magyar Villamos Művek, valamint orosz és német vállalatok között megindult tárgyalások sikeréhez.

Szijjártó Péter,

 

Oroszország és Magyarország gazdasági együttműködésének javításáról is tárgyalt Szijjártó Péter Moszkvában
Mindemellett Ilja Sesztakov mezőgazdasági miniszterhelyettessel és Andrej Szapelinnel, a Vnyesekonombank alelnökével is tárgyalásokat folytatott az államtitkár. A téma a magyar mezőgazdasági export növelésének lehetősége volt. A felek megállapodtak, hogy a moszkvai magyar kereskedőház és a Vnyesekonombank együttműködését úgy alakítják, hogy az növelni tudja a magyar élelmiszeripari exportot.

Fotó: Miniszterelnökség


MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu