Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Külföld

Orosz légierő Iránból kiindulva támadott célpontokat Szíria területén

2016. August 17. 09:40
Orosz légierő Iránból kiindulva támadott célpontokat Szíria területén

Orosz Tu-22M3-as és Szu-34-es bombázók az iráni Hamadán légi támaszpontról felszállva légicsapásokat mértek kedden szíriai dzsihadista fegyveresekre.

Az elmúlt két hónap során az orosz hadászati bombázók Oroszországból felszállva hat alkalommal támadták az Iszlám Állam terrorszervezet szíriai célpontjait. A bombázókat a szíriai Hmejmímben lévő orosz támaszpontról felszálló vadászgépek fedezték. A hivatalos tájékoztatás értelmében a bombázók öt nagy fegyver- és üzemanyagraktárt, három irányítóközpontot és kiképzőtábort, valamint "jelentős számú" fegyverest semmisítettek meg.

 

orosz légierő

Az orosz hírügynökség értesülése szerint az orosz védelmi minisztérium hétfőn légtérhasználati engedélyt kért Iraktól és Irántól manőverező repülőgépeinek átrepüléséhez

 

Az orosz állami hírtelevízió szerint a hamadáni állomásoztatás 60 százalékkal csökkenti a korábban Észak-Oszétiából felszálló orosz nehézbombázók repülési idejét, és növeli a terhelhetőségüket. Amíg az észak-kaukázusi repülőterek és Palmüra közötti távolság több mint 2 ezer kilométer, addig Hamadánból csak 900 kilométert kell repülniük.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu