Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Külföld

Orosz cégek készek részt venni magyar energiaipari beruházásokban

2013. február 01. 16:38
Orosz cégek készek részt venni magyar energiaipari beruházásokban
Magyarország számít Oroszországra energiarendszere bővítésében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvában, amikor a Kremlben fogadta őt Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Orbán Viktort Vlagyimir Putyin orosz elnök


Vlagyimir Putyin a találkozón jelezte, hogy orosz cégek készek részt venni magyar energiaipari beruházásokban. Magyarország "kétségkívül prioritást élvező partnerünk Kelet-Európában", a két ország kapcsolata pedig minden irányban kedvezően fejlődik - mondta az orosz elnök, amikor fogadta az egynapos moszkvai munkalátogatáson tartózkodó Orbán Viktort.

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország meghatározó szerepet játszik Magyarország energiahordozókkal való ellátásában a kőolaj, a földgáz, valamint a villamos energia területén egyaránt, és a nukleáris fűtőanyagot is orosz cég szállítja a paksi atomerőműbe. Kijelentette egyúttal: az orosz társaságok készek arra, hogy részt vegyenek a magyarországi erőművek felújításában, illetve újak építésében.

A miniszterelnök közölte: a magyar kormány bátorítja Oroszország magyarországi befektetéseit, kifejezetten szeretné megőrizni a két ország közötti energetikai együttműködést, és az energiarendszer bővítésében is számít "Oroszország nagyszerű szakmai felkészültségére, világszínvonalú technológiájára". Reméli, hogy Magyarország is képes lesz növelni Oroszországba irányuló exportját.


Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu