Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Külföld

Orosz agráregyüttműködésről tárgyalt Budai Gyula

2015. July 10. 11:55
Orosz agráregyüttműködésről tárgyalt Budai Gyula

Moszkvában július első napjaiban egy magyar-orosz mezőgazdasági vegyes vállalat, egy szarvasmarha-tenyésztési központ létrehozataláról tárgyaltak.


Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa Szergej Levin orosz mezőgazdasági miniszter-helyettessel folytatott megbeszélést az orosz fővárosban, ahol a magyar-orosz agrárdiplomácia hagyományosan jó szellemében áttekintették az agrárkapcsolatokat. A miniszteri biztos emlékeztetett rá, hogy Magyarországnak súlyos veszteséget jelent az orosz élelmiszer-behozatali korlátozás.

 

Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa

 

Magyar-orosz vegyes vállalatról tárgyalt Budai Gyula Moszkvában
Kiderült: A Hunland Trade Kft. a Voronyezsi terület kormányzatával közösen az Oroszország európai területének központjában lévő, Ukrajnával határos régióban szarvasmarha-tenyésztési központot akar létrehozni vegyes vállalat formájában. Ennek közreműködésével Magyarországról származó tenyészállatokkal egy új, genetikailag jó minőségű állományt akarnak kitenyészteni. Az orosz állam is támogatja az ilyen projekteket, magyar részről pedig az Eximbankot akarják a vegyesvállalat létrehozatalába bevonni - mondta Budai Gyula.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu