Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.02. - Monday, Petra napja van.

Külföld

Óriási ütemben fejlődnek az autonóm drónok a világban

2022. March 26. 16:35
Óriási ütemben fejlődnek az autonóm drónok a világban

Komoly fejlesztéseket kaptak az utóbbi években az autonóm drónok, így egyre több feladatot lehet rájuk bízni.

A mesterséges intelligenciának köszönhetően folyamatosan fejlődnek az autonóm drónok, ezért egyre komolyabb és összetettebb feladatokat tudnak átvenni az emberektől. Korábban csak emberi irányítással voltak működtethetőek ezek az eszközök, manapság azonban már képesek maguktól elindulni és például ellenőrizni a turisták által legnépszerűbb helyeket a levegőből.

 

Globálisan újabbnál újabb dokkoló állomások jönnek létre a drónok számára. Az egyik legújabb állomás a DJI Enterprise DJI Dock nevezetű állomása, amely egy autonóm fel- és leszálló pályának mondható, töltőállomással, teljesen automatikus működtetéssel.

 

Az állomás programozott repülést biztosít a DJI drónjainak, a repülések pedig nagyon messziről felügyelhetők. Miután egy drónt feltöltenek, elindítják és 7 kilométeres körzetben bármikor újabb programozást tudnak beállítani rajta, hogy mi legyen a feladata.

 

Hatalmas területet képesek feltérképezni a drónok

 

A drónok akár automatikusan is el tudnak indulni, hogy felmérjenek egy-egy területet, például egy népszerű turistacélpontot, egy domborzatot, vagy éppen egy olajmezőt. Az eszközök automatikusan adatokat gyűjtenek a helyszínről és videókat vagy képeket rögzítenek, majd megosztják azt a központtal.

 

A drónpiac új megoldásai egy biztonságosabb világ felügyelői lehetnek a levegőből, segítségükkel pedig folyamatosan ellenőrizhetőek a természetvédelmi területek, vagy éppen az olyan berendezések, amelyek extrém körülmények között lettek kiépítve, távol a civilizációtól.

 

Forrás: ComputerWorld
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu