Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Orbán Viktor találkozott az azerbajdzsáni köztársasági elnökkel és miniszterelnökkel

2012. July 03. 21:47
Orbán Viktor találkozott az azerbajdzsáni köztársasági elnökkel és miniszterelnökkel
Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: mind politikailag, mind gazdaságilag erőteljesebb kapcsolatra van szükség az Európai Unió és a Kaszpi-tenger térségének egyik legfontosabb országa, Azerbajdzsán között.
Az energiabiztonságról külföldön rendezett tanácskozáson hozzátette: bár Azerbajdzsán részt vesz az EU Keleti Partnerség Programjában, ő személy szerint nem teljesen elégedett, mert az Európai Unió sokszor bürokratikus, lassú ezen a területen.


Az egynapos azerbajdzsáni látogatáson tartózkodó Orbán Viktor a nap folyamán találkozott Ilham Aliyev köztársasági elnökkel, Artur Rasizade miniszterelnökkel és a kaukázusi ország állami olajipari vállalatának vezérigazgató-helyettesével is.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök Azerbajdzsánba látogatott

 


Azerbajdzsán-ról:


Azerbajdzsán, hivatalos nevén az Azerbajdzsáni Köztársaság azeriül Azərbaycan Respublikası) Eurázsia kaukázusi régiójának legnagyobb országa. Nyugat-Ázsia és Kelet-Európa között fekszik, Keleten a Kaszpi-tenger, északon Oroszország, északnyugaton Grúzia, nyugaton Örményország és Törökország, délen Irán határolja.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu