Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Orbán Viktor még idén Kínába látogathat

2012. September 08. 12:18
Orbán Viktor még idén Kínába látogathat
Szung Tao (Song Tao) kínai külügyminiszter-helyettes és Takács Szabolcs, a globális ügyekért felelős külügyi államtitkár-helyettes tájékoztatása szerint továbbra is napirenden van a magyar miniszterelnök idei kínai látogatása.
Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő a Kína és a közép- és kelet-európai országok 2012. áprilisi varsói gazdasági fóruma alkalmával tárgyalt Orbán Viktorral, és akkor ismételte meg tavalyi meghívását.

Az egyeztetések folynak egy esetleges időpontról, ám a tárgyalásokat nehezíti, hogy a pekingi vezetés jelenleg a kínai belpolitika nagy őszi eseményére, a kommunista párt tisztújító kongresszusára készül.


Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő többször találkozott Orbán Viktor

Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő többször találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és meg is hívta Kínába

 


A helyettes-államtitkárbeszámolt arról, hogy kínai tárgyalásain a kétoldalú politikai, gazdasági, tudományos és kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzéséről esett szó. A felek kölcsönösen elégedettségüknek adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy a kereskedelmi forgalom elérte a kilencmilliárd dollárt, s növekvő tendenciát mutat. Megállapították továbbá, hogy kétmilliárd dolláros kínai befektetésével Magyarország a térségi államok között az élen van. Részben ezért is, kínai részről megfogalmazták, hogy Budapestre a Kína–EU kapcsolatok bővítésében is számítnak.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu