Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Orbán Viktor és Szijjártó Péter a magyar-egyiptomi kapcsolatok erősítéséről

2015. June 05. 19:36
Orbán Viktor és Szijjártó Péter a magyar-egyiptomi kapcsolatok erősítéséről

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.  üzleti fórumot rendezett az egyiptomi üzleti környezet megismertetésére, amelyen elhangzott: Stabil Egyiptom nélkül nincs európai stabilitás !


Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen utalva a délelőtt folyamán aláírt egyiptomi-magyar egyezményre kijelentette, a tárgyalások üzletről és államközi megállapodásokról szóltak, de a legfőbb témák azt boncolgatták, mi lesz az arab világgal. Jelezte, Magyarországot nem lehet összevetni Egyiptommal, mások a méretek, valamint nem biztos, „hogy ami itt működött, ott is fog”. De egy biztos, Egyiptomnak akkor van jövője, ha saját útját járja – szögezte le  Orbán Viktor. Megígérte, gyors, hatékony, és jó partner lesz Magyarország, és a magyar vállalkozók, ha lehetőséget kapnak Egyiptomtól.

 

 

Magyarország érdekelt Egyiptom sikerében

 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által a kis- és közepes vállalkozások vezetői számára rendezett találkozón  elmondta, a magyar külpolitika legfontosabb feladata a magyar nemzetgazdaság teljesítményét külgazdasági oldalról támogatni. Ebben a tevékenységben kiemelt szerepet kap Magyarország és Egyiptom gazdasági kapcsolatrendszere. A nemzeti befektetési ügynökség a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a magyar-egyiptomi befektetési, beruházási kapcsolatok támogatására - hangsúlyozta.
Fidesz/MConet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu