Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Külföld

Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a francia népnek

2015. January 09. 21:00
Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a francia népnek

"Együttérzésünket, szolidaritásunkat tudjuk kifejezni az elhunytak családjainak és a francia népnek is" - mondta a magyar miniszterelnök a párizsi terrorista akcióra reagálva.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök
Orbán Viktor részvéttáviratot küldött Francois Hollande köztársasági elnöknek.  Közölte egyúttal, hogy a Terrorelhárítási Központ jelentése alapján jelenleg "nincs közvetlen fenyegetésnövekedés" Magyarországon.

A kormányfő a leghatározottabban elítéli a szerdai párizsi terrorista akciót.A kegyetlen támadás, az embertelen erőszak semmivel sem igazolható. Orbán Viktor és a magyar kormány együtt érez a gyászoló családokkal és a francia néppel, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kíván.

A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség megdöbbent és mélységesen elítéli a Charlie Hebdo hetilap párizsi székházánál elkövetett terrortámadást – áll a közleményükben. „Részvétünket fejezzük ki és együtt érzünk az áldozatok hozzátartozóival. A terrorizmus minden formája elfogadhatatlan, és Magyarország mindig partner lesz az ellene folytatott harcban” – zárul a kommüniké.A KDNP közleményében azt írta: nincs olyan eszme vagy ok, amely indokolhatná a barbár elkövetők tetteit.  „A Jobbik őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki a párizsi támadás áldozatainak családjai, hozzátartozói felé” – írták.

A francia elnök gyásznapot hirdetett csütörtökre a párizsi szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett, 12 áldozatot követelő terrortámadást követően.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu