Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Orbán megvédi a magyar emberek becsületét az Európai Parlamentben

2012. January 18. 10:49
Orbán megvédi a magyar emberek becsületét az Európai Parlamentben
Mint arról a napokban már sokat lehetett hallani, az Európai Parlament július 18-án plenáris vitát tart a "magyarországi közelmúltbeli politikai fejleményekről", amelyen részt vesz és felszólal Orbán Viktor magyar kormányfő is.

Orbán ViktorAz Európai Parlament kedden megválasztott, új elnöke, Martin Schulz üdvözölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök másnap részt vesz az EP plenáris vitájában

A képviselők ma meghallgatják az Európai Bizottság képviselőjét, valamint az uniós tagországok kormányait képviselő Tanács beszámolóját is és ezt követően hozzászólásokat tehetnek.

Szijjártó Péter m


Az Európai Bizottság egyébként kedden úgy döntött, hogy három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Az eljárások egyike a jegybank függetlenségét érintő szabályozással kapcsolatos, egy másikat a bírói tevékenység felső korhatárára vonatkozóan, a harmadikat pedig az adatvédelmi hatóság függetlenségére vonatkozó szabályokat érintően indítottak.

"Mi ezúttal is megvédjük Magyarországot és a magyar emberek becsületét."-nyilatkozta ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő.


-kt-

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu