Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Külföld

Olasz és magyar határszakaszon is beléptetőket épít ki Ausztria

2016. February 17. 09:30
Olasz és magyar határszakaszon is beléptetőket épít ki Ausztria

Az intézkedésre a migráció miatt kerül sor. "Nem várhatunk az európai intézkedésekre, saját lépéseket kell tennünk" - fogalmazott Hans Peter Doskozil védelmi miniszter.

Egészen pontosan tizenkét beléptető pont kiépítését jelentette be Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter. A burgenlandi Miklóshalmánál (Nickelsdorf) és Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) is új, a Spielfeldihez hasonló ellenőrzőpont épülhet, ahol a gépjárműveket és a beutazókat is ellenőrzik majd. A miniszter elmondta, hogy kiszűrik majd az "erőszakosnak tűnő" embereket, csoportokat és megakadályozzák beutazásukat. Ezen túl meghatároznak egy napi keretszámot, hány illegális bevándorlót engednek be Ausztriába. Az osztrák belügyminiszter úgy véli, az ország elérte befogadóképességének határait.Migránsok várakoznak az osztrák- szlovén határ ausztriai oldalán, a Spielfeldben kialakított, a migránsokat irányító határőrizeti rendszer sátrában 2016. február 8-án. MTI Fotó: Varga György


Mikl-Leitner emlékeztetett, hogy tavaly 90 ezer ember nyújtott be menekültkérelmet az országukban, ezért lépésről-lépésre vissza kell szorítani a menekülthullámot. Úgy véli több intézkedésre is szükség van, amely a beléptető rendszer üzemeltetésén kívül magában foglalja a családegyesítés szigorítását, és hogy naponta vagy óránként csak bizonyos számú migránst engedjenek be. Elmondta: amennyiben a menekültek Ausztrián keresztül Németországba akarnak utazni, megtehetik, amennyiben ott fogadják őket.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu