Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.06. - hétfő, Csaba napja van.

Külföld

Népszerűtlenség

2002. december 05. 13:23
Népszerűtlenség
Amerika megítélése egy nemzetközi felmérés szerint az utóbbi időben nagymértékben romlott.
Az amerikai székhelyű közvélemény-kutató intézet mintegy 44 országban végzett felmérést, összesen 38 ezer személy megkérdezésével.

A közzétett adatok szerint az idén nem kevesebb, mint 19 országban kedvezőtlenebb az Egyesült Államokról kialakított kép 2000-hez viszonyítva.

A legnagyobb mértékben Törökországban csökkent azok aránya, akik jó véleménnyel vannak az Egyesült Államokról. Pakisztánban 23 százalék helyett már csak a lakosság 10 százalékának van pozitív képe Amerikáról. Egyiptomban a megkérdezettek 69, Jordániában pedig 75 százalékának rossz véleménye van Amerikáról.

Nőtt viszont az Egyesült Államokat kedvezően megítélők aránya Nigériában, Üzbegisztánban és Oroszországban.

A franciák, a németek és az oroszok háromnegyede szerint Washingtont a kőolaj motiválja abban, hogy háborúzzon Irakkal, míg az amerikaiaknak csak a 22 százaléka gondolja ugyanezt. A németek, a franciák és az oroszok többsége ellenzi a katonai intervenciót Szaddam Husszein megdöntésére.

Nagy-Britanniában, Kanadában és Olaszországban a megkérdezettek legalább 70, Franciaországban és Németországban pedig mintegy 60 százalékának kedvező a véleménye az Egyesült Államokról.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu