Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

Nem lehet biztosra venni, hogy a Nyugat-Balkáni útvonal a jövőben is zárva marad

2016. April 19. 18:02
Nem lehet biztosra venni, hogy a Nyugat-Balkáni útvonal a jövőben is zárva marad

Ezt Vargha Tamás, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára jelentette ki az uniós védelmi miniszterek keddi luxembourgi tanácskozása után.

Az embercsempész-hálózatok továbbra sem tettek le a nyugat-balkáni útvonal használatáról - mondta Varga, utalva a szerb-magyar határon az utóbbi hetekben megszaporodott határsértésekre. A közeljövőben komoly kihívást fog jelenteni az Európai Unió számára a földközi-tengeri útvonal, amely továbbra is nyitva áll,Macedón-határkerítés a görög határon

A migrációs válság leküzdésében az EU Törökország segítségre szorul, amit a török fél az állampolgárainak nyújtott EU-s vízumhoz köt. Jean-Claude Junker, az Európai Bizottság elnöke reagált Ahmet Davutoglu török miniszterelnök hétfői ankarai felvetésére, aki a vízummentességére vonatkozó ígéret betartását követelte az EU-török megállapodás június utáni fenntartása fejében. Jean-Claude Junker leszögezte, hogy Törökországnak az uniós vízummentesség minden feltételét teljesítenie kell, a vízumkényszer eltörlésének feltételeit nem lehet enyhíteni.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu