Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Külföld

Navracsics Tibor helyére Szijjártó Pétert javasolja a miniszterelnök

2014. September 19. 14:48
Navracsics Tibor helyére Szijjártó Pétert javasolja a miniszterelnök

Navracsics Tibor 2014. szeptember 19-én, pénteken tájékoztatta Áder Jánost, Magyarország köztársasági elnökét, valamint Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, hogy lemond külgazdasági és külügyminiszteri megbízatásáról.

Navracsics Tibor, Külügyminisztérium, uniós biztos

Az indoklás szerint az október elsejei Európai Parlament előtti meghallgatásra történő eredményes felkészülése érdekében mond le miniszteri megbízatásáról Navracsics Tibor, akit akit az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó uniós biztosnak jelöltek.

Orbán Viktor arról tájékoztatta a köztársasági elnököt, hogy Szijjártó Péter lemondott államtitkári megbízatásáról. A megbízatás megszűnésének napját az ő esetében is szeptember 22-ében indítványozza megállapítani, akárcsal Navracsics Tibor esetében.

A miniszterelnök levelet írt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének is, tudatva, hogy javaslatot kíván tenni a köztársasági elnöknek Szijjártó Péter kinevezésére külgazdasági és külügyminiszterré.

"Óriási megtiszteltetésnek tekintem a felterjesztést, a legjobb tudásom szerint fogom ellátni feladatomat. Most a bizottsági meghallgatásra készülök" - mondta pénteken az MTI-nek a politikus, aki eddig parlamenti államtitkára volt a Navracsics Tibor vezette tárcának.

-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu