Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Külföld

Nálunk nem történhet meg az, ami Szlovákiában

2011. December 28. 19:25
Nálunk nem történhet meg az, ami Szlovákiában
Akcióterv kidolgozására utasította Orbán Viktor kormányfő Navracsics Tibor közigazgatási és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert. Szijjártó Péter szerdán újságírók előtt kifejtette: az akciótervnek azt kell szolgálnia, hogy Magyarországon ne alakuljon ki olyan helyzet, mint a közelmúltban Szlovákiában az orvosok tömeges felmondása miatt.

A szóvivő tájékoztatott arról is, hogy a kormányhivatal-vezetők irányításával megyei egészségügyi védelmi bizottságok jönnek létre. A testületeknek tagjai lesznek az adott megyében működő kórházak vezetői, az egészségügyi államigazgatási szervek megyei vezetői, valamint a megyei tiszti főorvos.


Orbán Viktor miniszterelnök

Akcióterv kidolgozására utasította Orbán Viktor kormányfő Navracsics Tibor közigazgatási és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert


Arra, hogy a miniszterelnök tárgyal-e a rezidensekkel, úgy reagált: van egy világos kormányzati munkamegosztás, és a Szócska Miklós vezette egészségügyi államtitkárság ezt a munkát el is végzi.


szlovákia

A magyar egészségügyben nem alakulhat ki olyan helyzet, mint SzlovákiábanA szükségállapotot egyébként november 28-án hirdette ki a pozsonyi kabinet, miután az orvosok tiltakozó akciója következtében számos kórházban már csak a sürgősségi ellátást tudták biztosítani. December 7-én megszüntette a szükségállapotot abban a 16 szlovákiai kórházban, amelyben november végén orvoshiány alakult ki. Decemberben egyébként Csehország harminc katonaorvost küldött Szlovákiába, hogy segítsenek az orvoshiánnyal küszködő kórházakban.


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu