Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Moszkvában tárgyalt Szijjártó Péter a magyar-orosz külkereskedelemről

2013. April 22. 21:35
Moszkvában tárgyalt Szijjártó Péter a magyar-orosz külkereskedelemről
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Oroszországba utazott, ahol többek között  Moszkvában megnyitotta a magyar kereskedőházat, amelyet a magyar állam a Quaestor Csoporttal együttműködve hozott létre.
A moszkvai kereskedőház egy üzleti és invesztíciós központból, valamint egy konszignációs raktárbázisból áll, tevékenységi körébe pedig beletartozik a befektetés-közvetítés, üzleti tanácsadás, valamint a kereskedelmi és idegenforgalmi tevékenység.

Szijjártó Péter,


A moszkvai kereskedőház egyik fő letéteményese a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokban meglévő 5 milliárd dolláros magyar negatív szaldó 3-4 éven belüli kiegyensúlyozásának - mondta a kormánybiztos.

Szijjártó Péter  tárgyalt a legnagyobb orosz élelmiszer-kereskedelmi áruházlánc, a Magnit vezetőivel, gazdasági együttműködési megállapodást írt alá az orosz autóipar fellegvárának tekinthető Kaluga megye kormányzójával, de találkozott Nyikolaj Fjodorov orosz mezőgazdasági miniszterrel, a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság orosz elnökével is.

Szijjártó Péter


Szijjártó Péter közölte: megkezdték a magyar agrárpiac felmérését, hogy mely termékek esetében tudják jelentősen megnövelni az Oroszországba irányul exportot. Szerinte a magyar negatív szaldó kiegyensúlyozásának jelentős része három-négy év alatt megvalósítható.

Szijjártó Péter egyeztetett továbbá a Sberbank nemzetközi ügyekért felelős igazgatóhelyettesével magyarországi energetikai projektek finanszírozásáról, valamint a Vnyesekonombank első elnökhelyettesével, aki arról biztosította: nekik mint a Dunaferr főrészvényesének az a legfontosabb, hogy garantálják a biztonságos, folyamatos termelést a dunaújvárosi vasműben, de jelezte, a kohászat világszerte nehéz helyzetére való tekintettel javítani akarnak a termelésük hatékonyságán.


MTI/MCOnet

Fotó: Miniszterelnökség
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu