Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Külföld

Minden iparágat forradalmasíthat a mesterséges intelligencia

2021. July 28. 11:02
Minden iparágat forradalmasíthat a mesterséges intelligencia

A szakértők szerint rövid időn belül akár több mint 100 millió új munkahellyel is szolgálhat a mesterséges intelligencia, hiszen egyre gyorsabban tanulnak a szoftverek.

Teljesen megváltoztathatja az életünket a mesterséges intelligencia. Egy kutatás szerint a mesterséges intelligenciának köszönhetően akár több mint 100 millió új munkahely is létrejöhet a következő pár évben, hiszen a technológiákkal egyre többet fogunk találkozni a mindennapi életünk során is.

 

Az egyik legfrissebb mesterséges intelligencia találmányt a világban a Google egyik leányvállalata, a DeepMind fejlesztette ki. A cég algoritmusa egy megújíthatja az orvostudományt is, hiszen a segítségével a kutatók rájöttek, hogyan kell előre jelezni az emberi test egyes fehérjéinek szerkezetét. Az algoritmus ezáltal nem csak más alkalmazások kifejlesztését könnyíti meg, de új gyógyszerek és gyógykezelések feltalálását is megkönnyíti.

 

A mesterséges intelligencia hatása azért érezhető egyre gyakrabban és egyre több helyen az egyes iparágakban, mert ezek az algoritmusok akár 40 ezerszer gyorsabban is képesek lefuttatni egyes elemzéseket, mint az emberi elme. A technológia egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes gyorsan tanulni, majd javíttani a feladatokat, ezáltal a nagy mennyiségű adatok feldolgozása is jelentősen lerövidíthető általa.

 

A hatalmas mennyiségű adatfeldolgozás sem jelent problémát a mesterséges intelligenciának

 

A World Economic Forum 3 éves kutatása szerint a gépek és algoritmusok az évtized közepére már jóval több feladatot fognak ellátni, mint az emberek és jelentősen meg fogják növelni az egész világ GDP-jét.

 

Az új technológiák mellett persze rengeteg új munkahelyet is létre fog hozni a mesterséges intelligencia. A Forbes szerint éveken belül akár több mint 100 millió új munkahely is létrejöhet világszerte. Leginkább az olyan nagyvállalatok fogják elsőkörben a legtöbb ehhez kapcsolódó munkavállalót felvenni, mint az IBM, a Microsoft, a Toshiba vagy éppen a Samsung.

 

Az MI és a gépi tanulás alkalmazását szerte a világon megkönnyítheti, hogy sokan a piac legfontosabb szereplői közül, mint például a Facebook, az Amazon és a Google is nyílt forráskódúvá teszik saját megoldásaikat.

 

Forrás: WEF, Forbes, MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu