Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Külföld

Megtorlásra készül

2003. január 06. 16:04
Megtorlásra készül
Legalább 25 halottja van - a két öngyilkos merénylőt is beszámítva - a Tel-Avivban vasárnap este elkövetett kettős pokolgépes robbantásnak.
A hétfő hajnali izraeli közlések szerint a merényletekben emellett legalább százan megsebesültek, közülük háromnak válságos, négynek pedig nagyon súlyos az állapota.

A tel-avivi merénylet elkövetését több szélsőséges palesztin szervezet is vállalta, az Iszlám Dzsihád mellett jelentkezett az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű, a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalomhoz kötődő fegyveres csoport, valamint az iszlám radikális Hamász fegyveres szárnya, Ezzedin el-Kasszám is. Az al-Aksza Mártirjainak Brigádjai sajtóközleményében azt tudatta, hogy mindkét merénylő Nábluszból érkezett.

Ariel Saron izraeli kormányfő szűkebb biztonsági kabinetje hétfő hajnalban elfogadta a hadsereg javaslatait arról, hogy megtorló csapásokat mérjenek a vasárnap Tel-Avivban elkövetett öngyilkos merényletre válaszul.

A testület elhatározta, hogy fokozza a terrorizmus elleni harcot, és rajtaüt a palesztin aktivistákon, továbbá megtiltja több magas rangú palesztin politikai személyiség elutazását a Palesztin Hatóság megújításával kapcsolatos londoni tárgyalásokra.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu