Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Külföld

Megjelentek az intelligens robotok a mezőgazdaságban

2022. March 02. 08:00
Megjelentek az intelligens robotok a mezőgazdaságban

Egyre több intelligens robot lepi el világszerte a földeket, hogy a mezőgazdaságban és a növénytermesztésben segítsenek.

A mesterséges intelligencia már a mezőgazdaságban is óriási előnyt jelent, hiszen általa olyan intelligens és automatikus megoldásokat alakíthatnak ki a gazdák, amelyek bevétel növekedéssel járhatnak.

 

Világszerte a legnagyobb cégek már használnak számos intelligens technológiát. Ezek a technológiák már automatizáltan hajtják végre a feladatokat és vizsgálják annak a megvalósíthatóságát is, hogy miként lehet teljesen emberi beavatkozás nélkül egy termék életútját végigkísérni.

 

Amennyiben ez megvalósul, akkor a környezeti tényezőket és az időjárást szenzorokkal mérnék majd, a növényi betegségeket pedig egy újfajta megoldással. A mezőgazdaságban rövid időn belül egyre népszerűbbek lehetnek majd az önvezető traktorok és az önbetakarító gépek is, az automata öntözőrendszereket pedig már most is sokfelé alkalmazzák.

 

A földeken is jönnek a legújabb technológiák

 

A mezőgazdaság egyik legújabb találmányai az úgynevezett ag-robotok, akik a növényeket és azok igényeit megvizsgálva, valamint figyelembe véve az időjárási tényezőket képesek a termények ideális tápanyag- és vízellátását biztosítani.

 

A kutatók szerint biztosak lehetünk benne, hogy ezek az eszközök a jövőt jelentik, ám mivel automatikus és robotikus rendszerekről van szó, így a kibertámadásoknak is ki vannak téve, ami nagy kockázatot jelent, ezt pedig orvosolni kell.

 

Forrás: NG.24
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu