Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Külföld

Martonyi szerint is fontosak az ázsiai kapcsolatok

2012. June 11. 11:11
Martonyi szerint is fontosak az ázsiai kapcsolatok
Martonyi János külügyminiszter szerint a külpolitikai globális nyitás jegyében Magyarország nagy jelentőséget tulajdonít az ázsiai kapcsolatoknak, ezért is jelentős Sri Lanka külügyminiszterének budapesti látogatása.
Martonyi János Sri Lanka külügyminiszterével, Gamini Lakshman Peirisszel folytatott megbeszélést 2012. június 11-én. A két miniszter  aláírta a tárcák közötti konzultációs együttműködési megállapodást is.  Martonyi János a találkozó kapcsán megemlítette, hogy Magyarország nagyra értékeli a dél-ázsiai országban a közelmúltban végbe ment politikai, gazdasági és társadalmi fejlődést. A kétoldalú kapcsolatokat illetően felhívta a figyelmet, hogy rendkívül sok a kihasználatlan lehetőség a kereskedelem, a gazdaság, az oktatás, a kultúra, az egészségügy és az energetika területén.

 (fotó: Botár Gergely)

Martonyi János Sri Lanka külügyminiszterével, Gamini Lakshman Peirisszel folytatott megbeszélést 2012. június 11-én


Jó hír lehet számunkra, hogy Gamini Lakshman Peiris szerint  földrajzi elhelyezkedéséből adódóan országa hozzájárulhat ahhoz, hogy rajta keresztül Magyarország más dél-ázsiai országokkal is szorosabbra fűzhesse kapcsolatait. össze kell hozniuk a két ország üzletembereit, Az is kiderült: országából többen érdeklődnek a magyarországi lehetőségek iránt, például egy hagyományos módszereket alkalmazó orvosi központ megnyitását is tervezik.


Forrás: kormany.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu