Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Külföld

Martonyi János: Minden tárgyalható, de nem minden elfogadható

2012. January 16. 20:31
Martonyi János: Minden tárgyalható, de nem minden elfogadható

Martonyi János külügyminiszter az m1 egyik műsorában megerősítette, hogy a magyar kormány megállapodást akar kötni az Európai Unióval és az IMF-fel.
Martonyi János alaptalan és komolytalan találgatásoknak nevezte, hogy Brüsszel és az unió belpolitikai változásokat, vagy akár személycseréket erőltetne Magyarországra a készenléti hitel fejében.

eu

A magyar kormány megállapodást akar kötni az Európai UnióvalAz unióval vitatott törvények közül véleménye szerint csak a jegybankról szóló jogszabály jöhet számításba a hitelmegállapodás feltételeként. Mindenesetre a kormány kemény gazdaságpolitikai feltételekre számít.

Nemzetközi Valutaalap (IMF)

Az IMF-től biztonsági hálóra van szüksége Magyarországnak

 


Az IMF-fel való megállapodást nagyon fontosnak nevezte Martonyi János. "Akkor is fontos, ha emellett részben a pénzpiacokról akarjuk magunkat finanszírozni. A pénzpiacokról egyébként lehetőség szerint nem kell eljönni, mert utána nagyon nehéz a visszatérés." A külügyminiszter korábban úgy nyilatkozott, hogy az IMF-fel a hivatalos tárgyalások a megkezdésük után egy-három hónapon belül befejeződhetnek.


MTI/MCOnet


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu