Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Külföld

Martonyi János külügyminiszter részt vett az afganisztáni tartományi újjáépítési csoport ülésén

2011. November 23. 19:56
Martonyi János külügyminiszter részt vett az afganisztáni tartományi újjáépítési csoport ülésén
Martonyi János külügyminiszter szerint a katonai és biztonsági feladatok 2014-re tervezett átadása nem jelenti azt, hogy a nemzetközi közösség sorsára hagyná Afganisztánt.

Afganisztán


A tárcavezető a magyar vezetésű afganisztáni tartományi újjáépítési csoport (PRT) működtetésére és az ahhoz kapcsolódó kormányzati tevékenységre létrehozott kormánybizottság szerdai ülése után elmondta, a nemzetközi erők afganisztáni szerepvállalásában a katonai helyett egyre nagyobb hangsúlyt kap a polgári feladatok ellátása.

Martonyi János ezek között említette a képzéseket, a kormányzási és közigazgatási képességek javítását, valamint a fejlesztési együttműködést. Magyarország mindhárom feladatcsoportban részt vesz - tette hozzá.

A miniszter közölte, az ülésen arról tanácskoztak, hogy miként alakulhat Magyarország szerepvállalása Afganisztánban az "átmenetben", azaz a 2014-re tervezett kivonulásig hátralévő időben, és elfogadták az erről szóló középtávú stratégiát. Emellett Munsi Abdul-Madzsíd, Baglán tartomány kormányzója beszámolt tartománya helyzetéről és az ottani projektekről - jegyezte meg Martonyi János.


MTI/MCOnet-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu