Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Külföld

Martonyi János India külügyminiszterével tárgyalt

2013. July 19. 16:01
Martonyi János India külügyminiszterével tárgyalt

Martonyi János külügyminiszter az indiai kollégájával, Szalman Kursiddal  folytatott megbeszélés után nyilatkozott a két ország kapcsolatáról.


Martonyi János: Indiának különleges szerepe van Magyarország Ázsia-politikájában


A kétoldalú kapcsolatok szorosabbá válását bizonyítják az elmúlt időszak látogatásai, és az, hogy a magyar miniszterelnök októberben Indiába utazik - közölte. Szalman Kursid indiai politikus szerint nagy jelentőségű lesz Orbán Viktor és a vele érkező üzleti delegáció látogatása, akkor majd folytathatják a tárgyalásokat a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről.

Martonyi János külügyminiszter

 

Martonyi János külügyminiszter az indiai kollégájával, Szalman Kursiddal folytatott megbeszéléstMartonyi János kiemelte, hogy a Magyarország és India közötti együttműködés köre rendkívül gazdag és gyorsan bővül. India magyarországi befektetéseinek értéke mintegy másfél milliárd dollár, és a cél az, hogy tovább emelkedjen. Szalman Kursid azt emelte ki, hogy bár a kétoldalú gazdasági kapcsolatok nagyon fontosak, emellett a magyar és indiai népet erős kulturális szálak is összekötik.MTI/MCOnet
fotó: Véssey Endre
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu