Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Külföld

Martonyi János: fontos új elem térségpolitikánk megerősítése

2011. December 19. 13:54
Martonyi János: fontos új elem térségpolitikánk megerősítése
Martonyi János külügyminiszter 2011. december 19-én a Magyar Külügyi Intézetben (MKI) bemutatta a Magyar külpolitika az uniós elnökség után című, nagy jelentőséggel bíró dokumentumot.
A stratégiai dokumentum célja, hogy iránymutatást nyújtson a magyar diplomáciai kar munkájához, tájékoztatásul szolgáljon a közvélemény számára, és kiindulópontot képezzen a külügyi tárca további stratégiaalkotó munkájához.

Martonyi János stratégiánk legfontosabb új elemeiként utalt a globális nyitás szándékára és térségpolitikánk megerősítésére.

Martonyi János

Martonyi János külügyminiszter bemutatta a Magyar külpolitika az uniós elnökség után című, nagy jelentőséggel bíró dokumentumot


A dokumentum foglalkozik külpolitikánk értékrendjével, az értékek és érdekek összhangjával, értékeli hazánk jelenlegi helyzetét a világban, megjelöli a külpolitika aktuális prioritásait, áttekinti azokat az ágazati kérdéseket, amelyek meghatározóvá válhatnak a magyar diplomácia arcélében, majd területi bontásban foglalkozik a külkapcsolataink perspektíváival.Forrás: kormany.hu-kt-Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu