Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Külföld

Martonyi János és a szlovák külügyminiszter a két ország kapcsolatáról

2012. June 02. 12:23
Martonyi János és a szlovák külügyminiszter a két ország kapcsolatáról
Martonyi János külügyminiszter szerint a magyar-szlovák kapcsolatok lényegesen jobbak, mint ahogyan a külvilág gyakran feltételezi.
Fontos, hogy az állampolgársági kérdés miatt ne legyen a két ország között az együttműködést befolyásoló "politikai feszültség", és egyetlen embert se érjen hátrány - szögezte le Martonyi János szlovák kollégájával tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter is hangoztatta, hogy a két ország viszonyában vannak vitás kérdések, de ezeket "egyenesen, őszintén, nyíltan és közvetlenül" beszélik meg a diplomáciai egyeztetéseken. Hozzátette: megállapodtak, hogy "nem üzengetnek egymásnak".

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter és Martonyi János magyar külügyminiszter


Miroslav Lajcák
szlovák külügyminiszter
és Martonyi János magyar külügyminiszter a sajtótájékoztatón (fotó: Pelsőczy Csaba)


A sajtótájékoztató után a két politikus átadta a Jószomszédság és megértés-díjat. A 2008 decemberében a két ország akkori külügyminisztere - Göncz Kinga és Ján Kubis - által alapított díjat azok a magánszemélyek vagy szervezetek kaphatják meg, akik hozzájárultak a magyar-szlovák kapcsolatok fejlesztéséhez és erősítéséhez. Az elismeréssel 2000 euró jár.Forrás: kormany.hu


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu