Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Külföld

Martonyi János: erősebb lett Európa

2011. July 06. 14:02
Martonyi János: erősebb lett  Európa
Sok tekintetben erősebb lett Európa, mint hat hónappal ezelőtt volt - mondta a magyar uniós elnökséget értékelve a külügyminiszter a 180 percben. Martonyi János a távozásával kapcsolatos sajtóhírekre a jövőben nem kíván reagálni, miután többször is közölte: négy évre kapott megbízást.
Az európai néppárt kedvezően, a baloldal negatívan ítéli meg a magyar alkotmányt, az európai közvélemény ugyanakkor különösen pozitívan értékeli, hogy a preambulumban utalás van a kereszténységre - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a külügyminiszter.

Martonyi János

Martonyi János külügyminiszter

Martonyi János erről azután beszélt, hogy az új magyar alkotmány több elemét is bírálta az Európai Parlament kedden, amikor megszavazta a Velencei Bizottság véleményére alapozott állásfoglalást. Sok tekintetben erősebb lett Európa, mint hat hónappal ezelőtt volt - vélekedett a a 180 perben a magyar uniós elnökség teljesítményét értékelve a külügyminiszter. Magyarország bizonyította, hogy képes a régi tagállamokhoz hasonlóan ellátni a feladatokat - tette hozzá Martonyi János. A távozásával kapcsolatos sajtóhírekre a jövőben nem kíván reagálni a magyar diplomácia vezetője, miután többször is közölte: négy évre kapott megbízást.
Forrás: (mr1-kossuth.hu-fidesz.hu)
-bá-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu