Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Külföld

Martonyi a magyar-olasz kétoldalú kapcsolatok aktualitásairól tárgyalt

2012. February 20. 20:14
Martonyi a  magyar-olasz kétoldalú kapcsolatok aktualitásairól tárgyalt
Martonyi János külügyminiszter 2012. februárjában Rómába látogatott, ahol első alkalommal folytatott hivatalos tárgyalásokat Giulio Terzi di Sant’Agataval, a 2011 novemberében hivatalba lépett új olasz kormány külügyminiszterével.

Martonyi JánosA magyar-olasz kétoldalú kapcsolatok aktualitásait áttekintve az olasz külügyminiszter kiemelte, hogy a Stratégiai Partnerségi Nyilatkozat szellemében tovább kell lépni gazdasági együttműködésünk erősítésében, s erre különös lehetőséget lát a turizmus, valamint a kis- és középvállalkozások területén.

Az uniós témákat érintve a magyar külügyminiszter elismerően szólt az olasz stabilizációs csomag és a válságkezelés eredményeiről. Giulio Terzi

olaszország

külügyminiszter megköszönte Martonyi János levelét, amelyben, reagálva a Magyarországot ért kritikákra, tájékoztatta európai partnereit és az Európai Bizottságot a magyar kormány közelmúltban született döntéseinek hátteréről és az európai intézményekkel folytatott egyeztetésekről.

Martonyi János találkozott Enzo Moavero Milanesi Európa-ügyi miniszterrel is, akivel európai uniós és szakpolitikai kérdésekről folytatott megbeszélést. Martonyi János külügyminiszter 2012. február 16-án megbeszélést folytatott a vatikáni Államtitkárságon Dominique Mamberti érsekkel, a Szentszék diplomáciai vezetőjével.


Forrás: kormany.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu