Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Külföld

Magyarország támogatja az Afrikai Unió újonnan megválasztott elnökét

Magyarország támogatja az Afrikai Unió újonnan megválasztott elnökét
Az Afrikai Unió 2012. január 31-i ülésén megválasztotta új elnökét, Boni Yayit, a Benini Köztársaság államfőjét. Magyarország támogatásáról biztosítja az Afrikai Uniót és annak új elnökét.
Az Afrikai Uniót 2002. július 9-10-én, a dél-afrikai Durbanban tartott afrikai államok vezetőinek csúcstalálkozóján alapították meg azzal az elsődleges feladattal, hogy az Afrikai egységszervezet (AESZ) utódaként küzdjön a szegénység ellen és segítse elő az emberi jogok biztosítását az egész kontinensen. Az Afrikai uniónak 53 tagja van, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag az összes afrikai államot tömöríti a szervezet. Székhelye Etiópiában, Addisz-Abebában van.

Az Afrikai Uniót

Az Afrikai Unió 2012. január 31-i ülésén megválasztotta új elnökét, Boni Yayit, a Benini Köztársaság államfőjét

 


Boni Yayi olyan történelmi pillanatban került az elnöki tisztségbe, amikor az Afrikai Unió komoly kihívásokkal néz szembe a kontinens békéjének, biztonságának megteremtése, az afrikai válsággócok felszámolása és a lakosság széles rétegeit sújtó szegénység enyhítése terén. Boni Yayi demokratikus elkötelezettsége eddig is elismerést vívott ki a nemzetközi közösség részéről. Meggyőződésünk, hogy vezetése alatt az Afrikai Unió erre irányuló tevékenysége új lendületet kap.


Forrás: kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu