Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Magyarország és Vietnám közötti kapcsolatokban sok lehetőség van

2012. November 05. 09:44
Magyarország és Vietnám közötti kapcsolatokban sok lehetőség van
Vietnámba utazott Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, és több tárgyalást is lefolytatott magyar cégekkel kapcsolatban.
Szijjártó Péter Vietnám fővárosában, Hanoiban részt vett a magyar-vietnámi gazdasági vegyes bizottság ülésén, és találkozott Nguyen Tan Dung miniszterelnökkel, valamint Cao Viet Sinh tervezési és beruházási miniszterhelyettessel, továbbá Nguyen Phuong Nga külügy- és Truong Chi Trung pénzügyminiszter-helyettessel.

A magyar kormány a keleti nyitás politikájának keretében az eddigieknél jóval nagyobb hangsúlyt kíván helyezni az ázsiai országokkal való kapcsolatra, ezen belül is "Vietnámot mi az eddigi gazdasági teljesítménye miatt stratégiai partnernek tekintjük" - mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter,

Több megállapodást is kötött szerdán a Vietnámban tárgyaló Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkáraSzerdán két megállapodást is aláírtak - ismertette -, amely nyomán magyar cégek komoly piaci lehetőségekhez jutnak a délkelet-ázsiai országban. Ezek alapján magyar vállalat kezdheti meg az ázsiai ország népesség-nyilvántartási rendszerének felépítését, egy másik magyar cég egy tartományi víztisztítási rendszert alakíthat ki, továbbá megindulhat a magyar sertéshús exportja is Vietnámba.

Megállapodtak abban is, hogy stratégiai együttműködést kötnek az egészségipar területén is, így a vietnámi egészségügyi rendszer felépítése mind finanszírozási oldalról, mind informatikailag és technológiailag magyar minta alapján történhet.Emellett magyarok építenek fel egy onkológiai kórházat, és megegyeztek abban is, hogy bővítik az atomenergetikai együttműködést.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu