Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Külföld

Magyar tulajdonú gyárat avatott Szerbiában Szijjártó Péter

Magyar tulajdonú gyárat avatott Szerbiában Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vajdasági Zentán Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel megnyitotta a magyar tulajdonú, gépjárműkábeleket gyártó Tisza Automotive Kft.-t, a Tisza Cipő Csoport tagját.

A zentai gyárban jelenleg 490-en dolgoznak, a tervek szerint ez a szám a jövő év végéig ezerre nő. Amagyar-szerb barátság a migránsválság során felértékelődött, de ennek a kapcsolatnak fontos, hogy legyenek mindennapi kifejeződései is, olyan beruházások, amelyek közös erőfeszítéssel jöttek létre - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter 2015. szeptember 23-án. Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök kiemelte: egyre több magyar beruházó van Szerbiában, és az országban zajló privatizáció iránt is egyre nagyobb az érdeklődés.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vajdasági Zentán Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vajdasági Zentán Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel tárgyalt

 Emellett a két politikus a bevándorlás kérdéskörében is tárgyalást folytattak, melyet követően kijelentették:  Szerbia és Magyarország egy cipőben jár, hiszen ugyanaz a két európai uniós tagország, Görögország és Horvátország okoz jelentős nehézségeket a migrációs válsággal kapcsolatban mindkét országnak. Szerbiának komoly gazdasági nehézséget okoz az, hogy Horvátország lezárta a Szerbia menti határán a legfontosabb átkelőt, "és azt csak akkor hajlandók újranyitni a horvátok, ha a szerbek Magyarországra hordják a bevándorlókat". "Ez nagyon cinikus és elfogadhatatlan magatartás a horvátok részéről" - húzta alá Szijjártó Péter.


MTI/MCOnet

 

Fotó:KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu