Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.21. - vasárnap, Dániel napja van.

Külföld

Magyar-szlovák együttműködési programokat valósítanak meg

2018. szeptember 21. 15:26
Magyar-szlovák együttműködési programokat valósítanak meg

Magyar-szlovák együttműködési programokat valósítanak meg civil és egyházi szervezetek, közintézmények, önkormányzatok mintegy 1,7 milliárd forintból, az Európai Unió által támogatott Kisprojekt alap Magyarország és Szlovákia hét megyéjében és kerületében finanszíroz projekteket 2021-ig.

Kiss-Parciu Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára a programot bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a kormánynak kiemelt célja a határ menti területek fejlesztése, amiben a szomszédos országok közül a szlovák kormány az egyik legjobbnak mondható. Úgy vélte, az együttműködés a két ország között célorientált, az infrastrukturális kapcsolatok fejlesztése pedig dinamikus. Utóbbi keretében hat kisléptékű közúti összeköttetés fog megvalósulni a két ország között, egyebek mellett a két Komárom közötti Duna-híd. Közölte, a projektet összefogó Rába-Duna-Vág Európai Területi Tanács bírálja majd el a pályázatokat.

 

Magyar-szlovák együttműködési programokat valósítanak meg

A két ország infrastrukturális kapcsolatának fejlesztése  dinamikus

 

Magyarországról Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest megye és Budapest, Szlovákiában pedig a pozsonyi, a nagyszombati és a nyitrai kerületek tartoznak az együttműködésbe, amelyekben civil és egyházi szervezetek, közintézmények, önkormányzatok és oktatási intézmények valósíthatnak meg olyan határon átnyúló együttműködéseket, amelyek a mindennapi kapcsolatokat erősítik. Katarína Mihal'ová, a szlovák Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium határon átnyúló együttműködési programok főosztályának vezetője is az együttműködést méltatta. Úgy fogalmazott, ez az első eset, amikor nemzeti szintről régiókhoz kerül a döntés, és reményét fejezte ki, hogy így valóban azokon a szinteken valósulnak meg az együttműködések, ahol ezekre szükség van.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu