Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Külföld

Magyar Levent a Magyar-Amerikai Üzleti Tanáccsal tárgyalt

2017. June 28. 08:53
Magyar Levent a Magyar-Amerikai Üzleti Tanáccsal tárgyalt

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács (USHBC) delegációjával folytatott megbeszéléseket, amely után közölte, hogy Magyarország még szorosabbra akarja fűzni gazdasági kapcsolatait az Egyesült Államokkal, egyúttal még több amerikai cég szeretné növelni befektetéseit az országban.

Az USHBC célja, hogy a magyar kormány és az amerikai üzleti közösség között aktívabb párbeszéd alakuljon ki rendszeres találkozók és az évente Budapestre szervezett üzleti missziók keretében. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az üzleti tanács révén olyan amerikai nagyvállalatok ismertetik Magyarországgal kapcsolatos tapasztalataikat, amelyek már jelentős befektetésekkel rendelkeznek itt, vagy erőteljesen érdeklődnek a kereskedelmi és befektetési lehetőségek iránt.

 

Magyar Levent a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács delegációjával tárgyalt

Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár és Eric Stewart, a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács elnöke

 

Eric Stewart, az USHBC elnöke kiemelte, hogy az Egyesült Államok Magyarországon a második legnagyobb befektető állam Németország után, az amerikai cégek azonban szeretnék elérni azt, hogy az Egyesült Államok az első helyre kerüljön. Az Egyesült Államok 10 nagyvállalata képviseltette most magát, amelyek szeretnék bővíteni a kétoldalú kapcsolatokat, és a beruházások növekedésére számítanak. Az amerikai befektetők több munkahelyet is szeretnének teremteni Magyarországon - fűzte hozzá Eric Stewart. Jelenleg a német cégek befektetései együttesen 21,5 milliárd eurót tesznek ki, míg az Egyesült Államok nagy cégeinek, vállalkozásainak befektetései 15,2 milliárd euróra rúgnak.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu