Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.03. - csütörtök, Ferenc napja van.

Külföld

Magyar Köztársaság elnökének kárpátaljai látogatása további lendületet ad a két ország együttműködésének

2011. október 03. 14:25
Magyar Köztársaság elnökének kárpátaljai látogatása további lendületet ad a két ország együttműködésének
Olekszandr Ledidával, Kárpátalja megye kormányzójával találkozott vasárnap Schmitt Pál köztársasági elnök, aki tegnap délután érkezett Ungvárra, kétnapos kárpátaljai látogatásának első állomására.
Andrij Szerbajlo, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) elnökhelyettese és Viktor Pogorelov ungvári polgármester is részt vett azon a megbeszélésen, amelyen Ledida hangsúlyozta, hogy Kárpátalját nem csak gazdasági, jószomszédi, hanem szoros rokoni kapcsolatok fűzik Magyarországhoz. A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye vezetője emlékeztetett arra, hogy Ukrajna stratégiai fejlesztési tervének egyik fő célkitűzése az ország európai integrációja, s ezen belül rendkívül fontos szerepet kap Kárpátalja és Magyarország vonatkozásában a határon átnyúló és határ menti együttműködés szorosabbá tétele.

Kárpátalja

Schmitt Pál köztársasági elnök vasárnap délután érkezett Ungvárra, kétnapos kárpátaljai látogatásának első állomására


Ledida meggyőződését fejezte ki, hogy a Magyar Köztársaság elnökének kárpátaljai látogatása további lendületet ad mind a két ország, mind a határ menti régiók együttműködésének. Schmitt Pál 3 pontban foglalná össze mostani látogatásának célját, nevezetesen: az egész térség békéjének és biztonságának elősegítése, a dinamikusan fejlődő magyar-ukrán baráti kapcsolatok erősítése és a 150 ezres kárpátaljai magyarsággal való törődés kinyilvánítása.

MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu