Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Magyar-Dubai vegyesvállalat infrastruktúra fejlesztése Debrecenben

2012. March 26. 18:12
Magyar-Dubai vegyesvállalat infrastruktúra fejlesztése Debrecenben
A debreceni székhelyű vegyesvállalat, a WX Development Group további ipari és szolgáltató infrastruktúra fejlesztéseket tervez megvalósítani a városban és vonzáskörzetében az elkövetkező években, első közös beruházásuk bokrétaavatójára pedig 2012. március 23-án került sor a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban.

Több mint öt éves előkészítő egyeztetés eredményeképpen a XANGA Investment & Development Group 2011 év végén vegyesvállalatot alapított az Egyesült Arab Emírséghez tartozó Dubai székhelyű WDubai pénzügyi befektető holdinggal, közös fejlesztések megvalósítása érdekében Debrecenben és a régióban.

Vállalkozói Inkubátorház

Látványtervek az épülő Vállalkozói Inkubátorházról Debrecenben


Kósa Lajos

A vegyesvállalat megalapítása és a közös projektek Magyarországon történő megvalósítása nagy jelentőséggel bír, mivel az Egyesült Arab Emirátusnak jelenleg még nincs diplomáciai képviselete hazánkban. A XANGA és a WDubai cégcsoportok által sikeresen megvalósított projektek elősegíthetik további gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok létrejöttét és megerősödését a két térség között.

A  mintegy tíz millió euro befektetésből megvalósuló 8 ezer négyzetméteres vállalkozói inkubátorház bokrétaavatója egyben szimbolikus alapkőletétele is a magyar és a dubai partner hosszú távú együttműködésének.

Az ünnepségen beszédet mondott Herdon István, a XANGA Investment & Development Group  igazgatója, Dr Joey Rajiullah Khan, a WX Development Group igazgatója,  Abdulla Ahmed, a WDubai Group elnöke, valamint Kósa Lajos Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere. A cívisváros első embere szerint a dubaji befektető megjelenése fontos Debrecen számára, mert elősegítheti a város gazdaságának fejlődését.

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu