Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Magyar–török gazdasági együttműködésekről egyeztettek Budapesten

2013. April 06. 11:37
Magyar–török gazdasági együttműködésekről egyeztettek Budapesten
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) török gazdasági szemináriumán Szijjártó Péter kiemelte: a külkereskedelmi forgalom volumenét tekintve Törökország Magyarország 19. legfontosabb partnere, az Európai Unión kívüli országok sorában pedig az ötödik legjelentősebb.

 Szijjártó PéterA Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára azt is kiemelte a rendezvényen: A magyar kormány megtette a szükséges politikai lépéseket a magyar–török gazdasági együttműködés elmélyítésére, és a kabinet célja az, hogy rövid időn belül megduplázódjon a két ország közötti kereskedelmi forgalom.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a török–magyar külkereskedelmi kapcsolat nemcsak kétoldalú viszony, mivel Törökországon keresztül Magyarország egy egész régiót is elér: az arab világot, a kaukázusi köztársaságokat.

Jelenleg egyébként 38 magyar vállalat működik Törökországban, és 293 török vállalat Magyarországon. Az államtitkár kifejtette: az MKIK szerdai rendezvénye méltó folytatása annak az együttműködésnek, amit idén megkezdtek a többi között a magyar–török üzleti fórummal és a két miniszterelnök találkozójával.


fotó: Pelsőczy Csaba

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu