Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.03.30. - hétfő, Auguszta napja van.

Külföld

Magasabb Trump támogatottsága, mint Obamáé

2018. augusztus 06. 14:59
Magasabb Trump támogatottsága, mint Obamáé

Donald Trump amerikai elnök támogatottsága magasabb, mint hivatali elődjéé, Barack Obamáé volt elnöksége azonos időszakában.

A Newsweek című lap a Rasmussen Reports közvélemény-kutató nyilvánosságra hozott felmérését ismertetve hírül adta: Donald Trump republikánus párti elnök jelenleg népszerűbb, mint 2016 őszén, választási győzelme idején volt. Támogatottsága a megkérdezettek körében 50 százalékos, 5 százalékkal magasabb, mint demokrata párti elődje, Barack Obama elfogadottsága volt elnöksége ugyanezen periódusában. Az adatok szerint az 50 százalékos támogatottságon belül 35 százalékos azok aránya, akik "nagyon erőteljesen" egyetértenek Donald Trumppolitikájával. Az elnököt ugyanakkor a megkérdezettek 41 százaléka utasítja el.

 

Donald Trump támogatottsága magasabb, mint hivatali elődjéé, Barack Obamáé volt

Donald Trump támogatottsága magasabb, mint hivatali elődjéé, Barack Obamáé volt

 

A Rasmussen megállapította: az elnök népszerűsége különösen a republikánus táborban erősödött. A valószínűsíthetően republikánus szavazók 64 százaléka úgy nyilatkozott: amikor az országot érintő fontos kérdésekről van szó, álláspontjuk nagyon közel áll az elnökéhez. A felmérés szerint Donald Trump az elmúlt időben folyamatosan növelte népszerűségét. Nyolc hónappal ezelőtt még a megkérdezetteknek csupán 40 százaléka támogatta őt. A kutatást 1500 ember megkérdezésével végezték, a hibahatárt a közvélemény-kutató 2,5 százalékosra becsülte. Barack Obama elfogadottsága elnökségének második esztendejében stabilan 40 százalék alatti volt.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu