Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Külföld

Londoni elemzők szerint Trump gazdaságpolitikája robusztus növekedést is okozhat

2016. December 28. 12:02
Londoni elemzők szerint Trump gazdaságpolitikája robusztus növekedést is okozhat

Londoni pénzügyi elemzők szerint a következő amerikai elnök, Donald Trump által kilátásba helyezett élénkítő költségvetési intézkedések nyomán az amerikai gazdaságban valószínűleg robusztus ütemű növekedés kezdődik jövőre, 2017-ben 2,3 százalékos, 2018-ban 2,5 százalékos növekedést várható.

Az Oxford Economics londoni elemzői szerint, ha Trump a feltételezettnél erőteljesebb költségvetési ösztönző programot hirdet, de ehhez nem társít protekcionista intézkedéseket, és nem korlátozza a bevándorlást sem, akkor az amerikai gazdaság növekedési üteme irányt vehet akár a 3 százalék felé is. Ha azonban a Trump-kormány kereskedelmi háborút robbant ki, és a bevándorlást is szigorúan korlátozza, ezek együttes hatása recesszióba sodorhatja az amerikai gazdaságot.

 

dollár

Az Oxford Economics jövő évi prognózisa mindenképpen a dollár további erősödését valószínűsíti 

 

Az Oxford Economics jövő évi prognózisa mindenképpen a dollár további erősödését valószínűsíti az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve várható további monetáris szigorítási ciklusa miatt. Mindent egybevetve azzal számolnak, hogy a dollár 2017 végére 1:1-es árfolyamparitásra drágul az euróhoz képest, 2002 óta először.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu